Străjerii Verzi

Povestea Străjerilor Verzi începe la maximum 3 ore distanță de București, într-un sat din Județul Brașov, un loc cu case răsfirate pe culmile dealurilor, între Piatra Craiului și Bucegi, un loc în care timpul stă în loc și iți imprimă pe retină frumusețea locului.

Dar Șirnea nu este doar un loc, este primul sat turistic din România, luând această titulatură în anul 1968 datorită lui Nicolae Frunteș, profesor de biologie la școala din sat, care a inițiat o amplă acțiune de promovare a frumuseților locului printre turiștii străini.

Străjerii Verzi este un loc ce oferă liniște cu tot confortul pe care ni l-am dori oricare dintre noi. Aerul tare de munte te îmbie la multă odihnă, dar există și o multitudine de activități căutate în zonă și anume drumeții montane pe Piatra Craiului, plimbări pe multele trasee de bicicletă marcate, călăritul dar și degustări de brânzeturi tradiționale, în special brînza de burduf specifică stânelor de munte, și de preparate din carne, îndeosebi carnea în untură la borcan.

Galerie